Forum Forum Agroturystyki 4 roku Strona Główna Forum Agroturystyki 4 roku
Forum Agroturystyki 4 roku UP:) w Poznaniu
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy     GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

pyt na kolo z towarow

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Agroturystyki 4 roku Strona Główna -> 3 Rok
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gradecka_Katarzyna
Prezes
Prezes



Dołączył: 09 Paź 2007
Posty: 165
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: KONIN

PostWysłany: Pon 19:23, 17 Lis 2008    Temat postu: pyt na kolo z towarow

takie pytanka miala hodowla ale oni maja z inna babka wiec moze będa inne no ale...
jak stan okarmienia wplywa na straty ilosciowe i jakosciowe miesa
- wady miesa u bydla spowodowane dlugim transportem
-oparzanie teraz a kiedys
-opisac tylnia cwierc tusze wołu
-ktore oszalamianie powoduje najmniejszy stres
- jak oznakowana jest tusza swini
-roznice w klasyfikacji tusz swini i krowy
- badania obowiazkowe na tuszy swini
- opisac schab


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gradecka_Katarzyna
Prezes
Prezes



Dołączył: 09 Paź 2007
Posty: 165
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 7 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: KONIN

PostWysłany: Śro 11:00, 19 Lis 2008    Temat postu:

a takie mniej więcej mieliśmy dziś pytanka:
1)wplyw stresu na mieso,
2)wielkosc strat jakosciowych (uszeregowac gatunki zwierzat),
3)badania bakteriologiczne,
4)Etapy uboju swin-ktotko opisac,
5)Aparat Autofom i wymienic reszte sposobow,
6)Scharakteryzowac mieso wolu drobne,
7)opisac szynke
8)opisac skroty: BU3, CE2, DR5, AP4,
9)tabelka z ostatnich zajec <podobna>
10)co to jest tusza?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Witecka_Anna
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Śro 21:15, 19 Lis 2008    Temat postu:

nasza grupa miała takie pytania:
1. skutki stresującego transportu na jakość mięsa
2. jak okarmienie wpływa na straty jakościowe i ilościowe
3. napisać etapy i scharakteryzować krótko linię ubojową świń
4. metody oszałamiania bydła
5. tabelka z pH, przewodnictwem elektrycznym i nasilenia barwy i określić jaki to rodzaj mięsa
6. schemat badania weterynaryjnego
7. w jakim przypadku przeprowadza się badania nadzwyczajne
8. opisać szynkę w rozbiorze zasadniczym - zgodny z budową anatomiczną
9. podział mięsa drobnego wieprzowego
10. klasyfikacja obiektywna tuszy wieprzowej i metody klasyfikacji

mam nadzieję że się Wam przydadzą =)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Agroturystyki 4 roku Strona Główna -> 3 Rok Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Charcoal Theme by Zarron Media
Regulamin